Wobenzym s-a născut în urma unei cercetări ce a constituit act de pionierat, descoperitorul fiind un medic austriac şi profesor – om de ştiinţă din New York, Max Wolf, în anii 1950. Acesta este un preparat pe bază de enzime naturale, care joacă rol principal în organism, pentru a menţine sistemul imunitar în echilibru. Faţă de varianta simplă a Wobenzym conţine doar enzime antiinflamatoare, şi în doze mult mai mari. Este bun pentru aproape orice inflamaţie (de exemplu, a articulaţiilor, leziuni, reumatism, sau chiar şi în cazul prostatei).
Terapia cu enzime poate juca un rol important în sprijinirea organismului nostru – cu ajutorul enzimelor – sub forma unei cure - , în tratarea şi prevenirea bolilor. Dat fiind faptul că în corpul nostru activitatea enzimelor devine corespunzătoare, acele procese care sunt indispensabile păstrării sănătăţii noastre – de exemplu, digestia şi absorbţia, metabolismul la nivel celular, imunitatea - pot funcţiona netulburate. Prin consumarea enzimelor sub formă de terapie putem veni în sprijinul digestiei noastre, prin aceasta scutind de o sarcină enormă acele organe (de exemplu, pancreasul) care trebuie să producă în mod continuu enzime ca urmare a alimentaţiei sărace în enzime. Drept urmare, prezenţa enzimelor este vitală: în cadrul proceselor digestive, în distrugerea şi eliminarea substanţelor toxice, în curăţarea sângelui, în cadrul funcţionării sistemului imunitar, în încorporarea proteinelor în ţesuturile musculare, în plămâni, în funcţionarea echilibrată a pancreasului şi a altor organe importante. Medicina holistică se foloseşte în tratarea numeroaselor boli, ca tratament adiţional, de terapia cu ajutorul enzimelor – de exemplu: fibroză chistică, insuficienţă pancreatică,boli canceroase şi tumorale, boli având la bază alergii, boli autoimune, dureri cornice şi acute ale articulaţiilor.
Rolul enzimelor în funcţionarea sistemului nostru imunitar.
Sistemul nostru imunitar foloseşte enzimele nu numai pentru îndepărtarea ţesuturilor moarte şi a substanţelor toxice, ci în multe cazuri, este sarcină a enzimelor cea de a identifica şi de a distruge viruşii şi bacteriile patogene din organismul nostru. O anumită celulă imunitară, după ce va fi încorporat bacteria, virusul, injectează enzime asupra agenţilor patogeni, acele enzime distrugându-i.
Enzimele şi dezintoxicarea
Enzimele contribuie – în mare parte – la procesele de dezintoxicare (detoxifiere) a organismului, prin aceea că ajută organismul nostru în digerarea şi absorbţia substanţelor nutritive. Substanţele nutritive consumate conţin numeroşi compuşi care au rol important în detoxifiere şi în alte funcţii vitale ale organismului nostru. Dacă organismul nostru poate folosi substanţele nutritive doar parţial, sau deloc, atunci şi procedeele de detoxifiere vor deveni deficitare. .
Rolul enzimelor în medicină
Preparatele pe bază din enzime, de spectru larg, sunt utilizate în următoarele cazuri: Modificări tumorale. Probleme de digestie. Hepatita de tip C. Boli provocate de virusul herpes. Funcţionarea insuficientă a pancreasului. Inflamaţii reumatice ale articulaţiilor. Boli autoimune. Boli ale sistemului respirator: sinuzita, bronşita, astmul.
Terapia cu enzime în tratamentul adiţional al bolilor canceroase.
Sunt folosite de timp îndelungat preparate pe bază de enzime ca tratament adiţional al bolilor canceroase. Deja din 1906 Dr. John Beard a utilizat cu succes enzime pentru tratarea bolilor canceroase, rezultatele tratamentelor sale fiind documentate în cartea sa, Enzyme Treatment of Cancer and it’s Scientific Basis/ Tratamentul Cancerului cu Enzime şi bazele Ştiinţifice ale acestuia/ . În zilele noastre, există de asemenea numeroşi cercetători care se ocupă de tratare şi numeroşi medici care utilizează terapia pe bază de enzime în cazul propriilor pacienţi. Dr. Nicholas Gonzalez M.D. /medic primar/ este unul din acei medici, care – în colaborare cu National Cancer Institute /Institutul Naţional pentru Cancer/ au dovedit – şi cu ajutorul studiilor clinice – efectul benefic al enzimelor.
Absorbţia enzimelor
Cu privire la absorbţia preparatelor pe bază de enzime a apărut întrebarea : Acidul gastric va afecta preparatele administrate oral, respectiv absorbţia enzimelor va fi corespunzătoare? Acele studii care au analizat absorbţia enzimelor au dovedit faptul că enzimele au fost absorbite intacte, şi au pătruns prin peretele intestinelor în stare activă. Dat fiind faptul că acidul gastric poate distruge enzimele, societăţile fabricante au „învelit” tabletele într-un strat compus dintr-o substanţă specială. Această substanţă se opune acidului gastric, astfel că tabletele – odată ajunse în intestinul subţire – se dizolvă ca efect al valorii modificate a pH-ului şi ajung să se absoarbă.
Efectele enzimelor în cazul bolilor autoimune
În cazul bolilor autoimune enzimele îşi produc efectele benefice ajutând organismul nostru să descompună complexele imune. Complexele imune sunt anticorpi produşi de sistemul nostru imunitar şi acei antigeni pe care sistemul nostru imunitar i-a încorporat deja. în cazul unei boli autoimune în sânge nivelul complexelor imune este deosebit de ridicat, acest lucru indicând tocmai prezenţa bolii autoimune.
Alte cazuri în care completarea stocului de enzime poate avea efecte benefice
Lista acelor boli, în cazul cărora terapia pe bază de enzime poate fi eficientă se lărgeşte în mod continuu. Cercetări clinice au demonstrat faptul că în cazul unor infecţii provocate de viruşi – ca de exemplu: hepatita de tip C, virusul herpes, - enzimele administrate oral s-au dovedit a fi mai eficiente decât tratamentul medicamentos standard (acyclovir).
Dozarea preparatelor pe bază de enzime
Doza generală este de 1-3 tablete de trei ori pe zi cu 10-20 de minute înainte de a lua masa. Se va putea devia de la această doză doar în baza recomandării terapeutului specializat în medicină naturistă.
Pot fi consumate în siguranţă preparatele pe bază de enzime?
În general, putem spune că preparatele pe bază de enzime nu au efecte secundare cunoscute de literatura de specialitate. În cazul persoanelor care sunt sensibili la carnea de porc, ananas, papaya, pot apărea reacţii alergice. Nu este recomandată consumarea preparatelor pe bază de enzime cu 2-3 zile înainte şi după intervenţiile chirurgicale.
(în baza comenzii, vom aproviziona preparatul în 24-72 de ore)