DHEA

DHEA - DEHIDROEPIANDROSTERON

DHEA , dehidroepiandrosteron, este un hormon androgen care in mod natural este produs de glandele suprarenale, cu rolul de a metaboliza colesterolul si un precursor al puternicului testosteron. Testosteronul este acel hormon, care defineste caracterele secundare masculine. DHEA participa la conversia estrogenilor.

Acest hormon, recomandau culturistilor intr-o cantitate de 200- 250mg zilnic, pentru a avea mai multa energie si ca sa aiba rezultate vizibile mai rapid. Ajuta la recuperare mai rapida, la scaderea in greutate, la cresterea masei musculare , la o forta mai mare si la ameliorarea generala al starii de sanatate.

In organism, se regaseste intr-o forma sulfatata, adica are o molecula de sulfat atasat si se numeste DHEA-S, se produce in ficat si e mai putin activa in procesele fiziologice.

DHEA , dehidroepiandrosteron

Nivelul de DHEA din sange poate fi manipulat usor si cu dieta, dar cele mai bune rezultate s-au obtinut prin suplimentarea ei cu produse sintetice. Nivelul DHEA din organism scade odata cu varsta.

Din acest motiv, in urma unor studii facute pe barbati cu varsta cuprinsa intre 55 si 59 de ani s-a aflat ca  dupa ce li s-a administrat 300 de mg de DHEA zilnic, a scazut nivelul lor de insulina, adipozitatea corporala, si a crescut masa musculara, care le-a dat o stare generala de bine.

Pentru femei este important de stiut ca este un hormon al fertilitatii, stimuleaza producerea ovocitelor si restabileste echilibrul hormonal pe cai naturale.

Este indicat contra obezitatii, bolilor cardiovasculare, prevenirea bolilor degenerative, diabet, culturims, depresie si pentru sanatatea organelor sexuale.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa cereti sfaturi colegilor nostri!